Boeken

 Depressie, de dwangmatige denkziekte
In Depressie, de dwangmatige denkziekte maakt François de Waal als ‘ervaringsdeskundige’ de lezer deelgenoot van de wereld achter zijn depressie. Hij neemt de lezer in korte verhalen mee in zijn kritische pogingen te begrijpen wat de mogelijke oorzaken van een depressie zijn.

Het boek is op ongezouten en pijnlijk eerlijke wijze troostend voor lezers die zelf worstelen met een depressie of er alles aan doen om er niet door te worden verzwolgen.

 

 

spiritualiteit_is_een_cadeau

‘Spiritualiteit is een cadeau’
Na het succes van ‘Vijftig manieren waarop ik mijn leven verpestte en hoe jij dat kunt voorkomen’ heeft François de Waal opnieuw een duidelijk en helder boek uitgebracht. ‘Spiritualiteit is een cadeau’ maakt inzichtelijk hoe spiritualiteit (of persoonlijke groei, persoonlijke ontwikkeling, levenskunst, levenswijsheid of zingeving) ieders leven naar een ander niveau kan tillen. Aan de hand van dertig zeer leesbare hoofdstukken wordt duidelijk dat er niets zweverigs is aan spiritualiteit, maar dat het een resultaat is van verantwoordelijkheid nemen en hard werken.

 

 

50 manieren waarop ik mijn leven verpestte, en hoe jij dat kunt voorkomen
Klagen, eeuwig boos, piekeren, ontevreden en ja zeggen maar nee bedoelen. François de Waal was een irritante en alles en iedereen veroordelende klootzak. Na jarenlang in al deze valkuilen te zijn getrapt, besloot hij te veranderen van zijn eigen grootste vijand in zijn eigen grootste vriend. Met 50 tekeningen van Kamagurka.

 

 

Heimelijke genoegens
heimgenoegVijfentwintig zonderlinge voorliefdes van bekende Nederlanders, zoals Renate Dorrestein die elke dag vliegert en Sylvia Kristel die aan alles ruikt. Ook: Bart Peeters (lijstjes), Jan Lenferink (bonbons), Ed Nijpels (treintjes), Johannes van Dam (kroketten), Philip Freriks (eten in de trein), Kamagurka (heleboel heimelijke genoegens) en vele anderen. Voorwoord Gerrit Komrij.

 

 

Hoe vertel ik het mijn ouders?
hoevertTwintig bekende, homoseksuele mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijd, achtergrond en temperament waren bereid om te vertellen hoe zij het hun ouders hadden verteld. Ondermeer Jan Rot, Rudi van Dantzig, Henk Krol, Erwin Olaf en Jos Brink.